Werkgevers-oud

Werkgevers

Als werkgever doet u er alles aan om uw werknemers gezond en gelukkig te houden in hun loopbaan. Wanneer er vraagstukken zijn waar jullie samen niet uitkomen, kan ik werkgever en werknemer ondersteunen.
Een re-integratie of outplacement traject wordt volledig op maat aangeboden. Beide hebben als doel om tot een passende oplossing te komen die voor zowel werkgever als werknemer leuk en haalbaar zijn.

Outplacement

Outplacement vloeit vaak voort uit boventalligheid of een vaststellingsovereenkomst. Zowel voor de werkgever als de werknemer is zo’n keuze vaak niet eenvoudig te verwerken. Het outplacement traject is een mooi instrument om de professional een nieuwe kans te bieden in zijn of haar loopbaan.

In een vrijblijvend gesprek kunnen we de individuele situatie bespreken en ontvangt u een advies op maat.

Outplacement bestaat uit de volgende onderdelen

  • Verwerking ontslag
  • Loopbaanonderzoek
  • Oriëntatie persoonlijke eigenschappen, vaardigheden, interesses en waarden
  • Arbeidsmarkt onderzoek
  • Voorbereiding op je persoonlijke presentatie
  • Hulp bij netwerken en solliciteren
  • Bemiddeling met huidige werkgever

Re-integratie

Wanneer een van uw werknemers langdurig ziek is, komt er een punt dat u een re-integratie traject op wilt starten. Louk Bour Coaching helpt u graag verder met een passend tweede spoor re-integratie traject op maat. Daarbij houden we voortdurend de Wet verbetering Poortwachter in acht.

Wat is tweede spoor re-integratie?

Tweede spoor re-integratie heeft als doel passend werk voor werknemers te vinden buiten de huidige organisatie bij langdurig verzuim. Dit traject wordt meestal ingezet op advies van de arbeidsdeskundige. Een werknemer kan wegens arbeidsongeschiktheid niet functioneren in zijn huidige functie, maar kan wel zijn volle potentieel benutten in een andere functie.

Na 2 jaar ziekte beoordeelt het uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) of het tweede spoor traject voldoende adequaat is verlopen. Daarom zorgt Louk Bour Coaching ervoor dat  het traject bestaat uit een logisch samenhangende reeks van activiteiten die de afstand tussen het persoonsprofiel en het zoekprofiel van de werknemer zoveel mogelijk verkleint.

Louk Bour heeft inmiddels al meerdere re-integratie- en Outplacementtrajecten succesvol begeleid voor Lagarde & you. Hij wordt door de collegae al “knuffelbeer” genoemd. Louk is toegankelijk, eerlijk en heeft met iedere werknemer het beste voor. 

Tibert Lagarde,
Lagarde & You loopbaanontwikkeling